fbpx

SÄVELLYS- SANOITUSKILPAILU

Suomalainen Iskelmä

Kilpailu lauluntekijöille

VIISI FINALISTIA VALITTU

Iskelmän sävellys ja sanoituskilpailu lauluntekijöille on käynnissä vuodelle 2022. Suomalainen Iskelmämusiikki halutaan pitää elävänä koko kansan perinteenä. Suomalaiset artistit ovat keränneet kuulijoita vuosikymmenten ajan. Laulujen säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat ovat kirjoittaneet tarinoita ja totuuksia ja antaneet lauluillaan kuulijoilleen lohtua, toivoa ja rohkeutta elämän erilaisiin hetkiin.

Iskelmälaulu ansaitsee oman estradinsa ja väylänsä suomalaisten sydämiin. Tämän tilaisuuden tarjoaa sävellys- ja sanoituskilpailu ”Suomalainen Iskelmä”.

Iskelmän aihe ja rytmi on vapaa, ja sen tulee soveltua esitettäväksi laulusolistille ja säestäjälle tai useamman henkilön muodostamalle kokoonpanolle. Iskelmän on hyvä sopia tanssittavaksi vähintään kahden henkilön kanssa.

Kilpailun voittajasävelmä ja sen tekijät julkistetaan Kiuruveden Iskelmäviikolla 16.7.2022.
Kilpailun järjestää Laajasalon opisto yhdessä Iskelmäviikon organisaation kanssa. Kilpailuun lähetettiin 140 uutta teosta.

Kilpailun voittaja ratkaistaan kolmiportaisessa järjestelmässä. Vuosittain vaihtuva ”Iskelmän eminenssi” päättää kilpailun voittajan niiden viiden laulun joukosta, jotka tuomaristo on valinnut jatkoon. Vuoden 2022 Iskelmän eminenssiksi on kutsuttu monipuolinen suomalainen taiteen ammattilainen, näyttelijä, ohjaaja Janne Virtanen, joka toimii Laajasalon opistossa elokuvakoulutuksen opettajana.

Tuomariston puheenjohtajana toimii Juha Matti Holopainen ja tuomariston jäseninä Antti Hyvärinen ja trumpettitaiteilija Janne Ovaskainen.

Loppukilpailuun valitut viisi laulua:

EUFONIA
KUN PIMEÄ NOUSEE
ON KYYNELEET KUIVUNEET
SE PÄIVÄ OLKOON KAUNIS
SIELUUNI JÄÄT

Lisätiedot
Juha Matti Holopainen
040 7011 532,
rehtori(ät)laajasalonopisto.fi

Ajankohtaista

8.4.2022 Kilpailun Säännöt lisätty sivuille.
--
20.7.2019 Voittajaksi “Tule ja vie” Säv. san. Minna Miettinen

Kiuruveden Iskelmäviikkoa on järjestetty keskellä Suomea jo 22 vuoden ajan. Heinäkuinen viikko tunnetaan artistien ja tapahtumakävijöiden yhteisenä upean tunnelman festivaalina. Suomalaisten tähtien konsertit, laulukilpailut, tanssikurssit ja festivaaliareena yhdistyvät keskikesässä vertaansa vailla olevaksi iloiseksi viikoksi.

Helsingissä meren rannalla sijaitseva Laajasalon opisto on järjestänyt koulutusta laulajille ja laulun tekijöille kymmenen vuoden ajan. Opisto täyttää tänä vuonna 114 vuotta. Laajasalon opiston rehtori Juha Matti Holopainen toimii seitsemättä vuotta Kiuruveden Iskelmäviikon IskelmäMestarit-laulukilpailun tuomariston puheenjohtajana. Hän tuntee suomalaisen iskelmän nykyisen tilanteen ja on nähnyt sekä kuullut, kuinka Iskelmäviikkojen laulukilpailujen voittajat, kuten Jarno Kokko, Markku Uhlbäck, Sini Ikävalko, Mika Mäkkeli, Hanna Hirvonen ja sadat artistit rakastavat laulamista ja suunnittelevat uraansa koko kansan suosikkien jalanjäljissä. ”Meillä on erittäin korkeatasoisia ja taitavia laulajia Suomessa ja halusin käynnistää tämän kilpailun, jotta laulajat saavat uusia lauluja esitettäväksi. Kiuruveden Iskelmäviikko keskellä Suomea on sopivin paikka tämän kilpailun lopputulosten eli uusien iskelmien julkaisemiselle”, toteaa Holopainen, joka muistetaan myös YLE:n radion urheilutoimittajana ja -selostajana ennen siirtymistään kansanopiston rehtoriksi.

suomalainen-iskelma-kilpailu

Lisätietoa kilpailusta

Uusi sanoitus- ja sävellyskilpailu

Suomalaisen Iskelmäperinteen varmistamiseksi kannustaa lauluntekijöitä löytämään lauluihin sopivan aiheen, sävelen ja sanat.

Kilpailun tarkemmat säännöt ja yksityiskohdat on nähtävänä Iskelmäviikon sivuilla. Kilpailun voittaja ratkaistaan kolmiportaisessa järjestelmässä. Vuosittain vaihtuva ”Iskelmän eminenssi” päättää kilpailun voittajan niiden viiden laulun joukosta, jotka tuomaristo on valinnut jatkoon. Voittaja julkistetaan vuoden 2022 Kiuruveden Iskelmäviikolla.

Lisätiedot
Juha Matti
Holopainen
040 7011 532

juhamatti.holopainen(ät)laajasalonopisto.fi
Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin ja lisäyksiin.