fbpx

SÄVELLYS- SANOITUSKILPAILU

Suomalainen Iskelmä

Kilpailu lauluntekijöille
SÄÄNNÖT JA OSALLISTUMINEN

Ajankohtaista
29.1.2023 Kilpailun Säännöt lisätty sivuille.

16.7.2022 Voittajaksi "Sieluuni jäät" Säv. San Minna Miettinen
20.7.2019 Voittajaksi “Tule ja vie” Säv. san. Minna Miettinen

Iskelmän sävellys ja sanoituskilpailu lauluntekijöille on käynnissä vuodelle 2023.

Suomalainen Iskelmämusiikki halutaan pitää elävänä koko kansan perinteenä. Suomalaiset artistit ovat keränneet kuulijoita vuosikymmenten ajan. Laulujen säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat ovat kirjoittaneet tarinoita ja totuuksia ja antaneet lauluillaan kuulijoilleen lohtua, toivoa ja rohkeutta elämän erilaisiin hetkiin.

Iskelmälaulu ansaitsee oman estradinsa ja väylänsä suomalaisten sydämiin. Tämän tilaisuuden tarjoaa sävellys- ja sanoituskilpailu ”Suomalainen Iskelmä”.

Kiuruveden Iskelmäviikkoa on järjestetty keskellä Suomea jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Heinäkuinen viikko tunnetaan artistien ja tapahtumakävijöiden yhteisenä upean tunnelman festivaalina. Suomalaisten tähtien konsertit, laulukilpailut, tanssikurssit ja festivaaliareena yhdistyvät keskikesässä vertaansa vailla olevaksi iloiseksi viikoksi.

Helsingissä meren rannalla sijaitseva Laajasalon opisto on järjestänyt monipuolista koulutusta 115 vuotta. Laajasalon opiston rehtori Juha Matti Holopainen on toiminut Kiuruveden Iskelmäviikon IskelmäMestarit- laulukilpailun tuomariston puheenjohtajana vuodesta 2014. Hän tuntee suomalaisen iskelmän nykyisen tilanteen ja on nähnyt sekä kuullut, kuinka Iskelmäviikon laulukilpailujen voittajat, kuten Keijo Hietikko, Jarno Kokko, Markku Uhlbäck, Sini Ikävalko, Mika Mäkkeli, Hanna Hirvonen ja sadat artistit rakastavat laulamista ja suunnittelevat uraansa koko kansan suosikkina.

”Suomessa on korkeatasoisia ja taitavia laulajia ja halusimme käynnistää tämän kilpailun, jotta artistit saavat uusia lauluja esitettäväksi. Kiuruveden Iskelmäviikko keskellä Suomea on sopivin paikka tämän kilpailun lopputulosten eli uusien iskelmien julkaisemiselle”, toteaa Holopainen, joka muistetaan myös YLE:n radion urheilutoimittajana ja -selostajana ennen siirtymistään kansanopiston rehtoriksi.

Kiuruveden Iskelmäviikon ohjelmakokonaisuudesta vastaava Timo Marjoniemi on kehittänyt Iskelmäviikkoa ja sen sisältöä. Iskelmäviikon yhtenä tavoitteena on vahvistaa suomalaista iskelmäperinnettä ja sen varmistamiseksi kannustaa lauluntekijöitä löytämään lauluihin sopivan aiheen, sävelen ja sanat.

Kilpailun tarkemmat säännöt ja yksityiskohdat ovat nähtävissä Iskelmäviikon sivuilla. Kilpailun voittaja ratkaistaan kolmiportaisessa järjestelmässä. Vuosittain vaihtuva ”Iskelmän eminenssi” päättää kilpailun voittajan niiden viiden laulun joukosta, jotka tuomaristo on valinnut jatkoon. Voittaja julkistetaan vuoden 2023 Kiuruveden Iskelmäviikolla.

suomalainen-iskelma-kilpailu

Lisätietoa kilpailusta

Sanoitus- ja sävellyskilpailu

Suomalaisen Iskelmäperinteen varmistamiseksi olemme luoneet sävellys- ja sanoituskilpailun. Keskeinen ajatus on kannustaa lauluntekijöitä löytämään lauluihin sopiva aihe, sävel ja sanat.

Kilpailun tarkemmat säännöt ja yksityiskohdat on nähtävänä Iskelmäviikon sivuilla. Kilpailun voittaja ratkaistaan kolmiportaisessa järjestelmässä. Vuosittain vaihtuva ”Iskelmän eminenssi” päättää kilpailun voittajan niiden viiden laulun joukosta, jotka tuomaristo on valinnut jatkoon. Voittaja julkistetaan vuoden 2022 Kiuruveden Iskelmäviikolla.

Lisätiedot
Juha Matti
Holopainen
040 7011 532

iskelma(ät)laajasalonopisto.fi
Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin ja lisäyksiin.