fbpx

SÄVELLYS- SANOITUSKILPAILU

Peri suomalainen Iskelmä

Kilpailu lauluntekijöille

Peri suomalainen Iskelmä -iskelmän sävellys- ja sanoituskilpailu lauluntekijöille käynnistyy vuodelle 2019. Suomalainen Iskelmämusiikki halutaan pitää elävänä koko kansan perinteenä. Suomalaiset artistit ovat vuosikymmenten aikana keränneet kuulijoita maan esiintymisareenoilla. Laulujen säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat ovat kirjoittaneet tarinoita ja totuuksia ja nämä laulut ovat antaneet kuulijoilleen lohtua, toivoa ja rohkeutta elämän erilaisiin hetkiin.

Ajankohtaista

20.7.2019 Voittajaksi “Tule ja vie” Säv. san. Minna Miettinen
28.6.2019 Finalistit ja aikataulu (katso tiedote)
5.6.2019 Semifinaalistit julkaistu (katso tiedote)

Laajasalon opiston rehtori Juha Matti Holopainen toimii viidettä vuotta Kiuruveden Iskelmäviikon IskelmäMestarit-laulukilpailun tuomariston puheenjohtajana. Hän tuntee suomalaisen iskelmän nykyisen tilanteen ja on nähnyt sekä kuullut, kuinka Iskelmäviikkojen laulukilpailujen voittajat, kuten Jarno Kokko, Markku Uhlbäck, Hanna Hirvonen ja sadat artistit rakastavat laulamista ja suunnittelevat uraansa koko kansan suosikkien jalanjäljissä. ”Meillä on erittäin korkeatasoisia ja taitavia laulajia Suomessa ja halusin käynnistää tämän kilpailun, jotta laulajat saavat uusia lauluja esitettäväksi. Kiuruveden Iskelmäviikko keskellä Suomea on sopivin paikka tämän kilpailun lopputulosten eli uusien iskelmien julkaisemiselle”, toteaa Holopainen, joka muistetaan myös YLE:n radion urheilutoimittajana ja -selostajana ennen siirtymistään rehtoriksi.

peri-suomalainen-iskelma-kilpailu

Lisätietoa kilpailusta

Uusi sanoitus- ja sävellyskilpailu

PERI Suomi Ltd Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ylänne haluaa pitää yllä suomalaista perinnettä, jossa laulun tekemisen perusta ja rakenteet ovat olennainen osaa onnistunutta lopputulosta: ”Aivan kuin liiketoiminnassamme, jossa vuokraamme ja myymme rakennusten betonimuotti-, tuenta- ja telinejärjestelmiä, pitää suomalaisen Iskelmäperinteen varmistamiseksi tukea lauluntekijöitä, jotka tarvitsevat laulun löytämisessä sopivan aiheen, sävelen ja sanat. Me haluamme tukea tätä kilpailua sen palkintorahoilla.”

Kiuruveden Iskelmäviikon ohjelmakokonaisuudesta vastaava Juha Vartiainen, itsekin esiintyvä artisti, on jatkuvasti kehittänyt Iskelmäviikolle uutta sisältöä, ja tähän kokonaisuuteen ”Peri suomalainen Iskelmä” tuo juhlavan lisän 20 vuotta täyttävälle tapahtumalle kuin syntymäpäivälahjaksi.

Kilpailun tarkemmat säännöt ja yksityiskohdat löydät tästä.

Ensimmäiseksi Iskelmän eminenssiksi on kutsuttu emeritus piispa Wille Riekkinen, joka toimii edelleen monipuolisesti suomalaisen opetuksen ja kulttuuritoiminnan aloilla. Iskelmän eminenssi päättää kilpailun voittajan niiden viiden laulun joukosta, jotka tuomaristo on valinnut jatkoon. Voittaja julkistetaan vuoden 2019 Kiuruveden Iskelmäviikolla.

Kolme alansa merkittävää toimijaa juhli vuonna 2018 merkkipaaluaan, kun Laajasalon opisto täyttää 111 vuotta, PERI Suomi Ltd Oy 25 vuotta ja Kiuruveden Iskelmäviikko 20 vuotta.

Lisätiedot
Juha Matti
Holopainen
040 7011 532

juhamatti.holopainen(ät)laajasalonopisto.fi
Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin ja lisäyksiin.