fbpx

SÄVELLYS- SANOITUSKILPAILU

Suomalainen Iskelmä

Kilpailu lauluntekijöille

Suomalainen Iskelmä -iskelmän sävellys- ja sanoituskilpailu lauluntekijöille käynnistyy vuodelle 2020. Suomalainen Iskelmämusiikki halutaan pitää elävänä koko kansan perinteenä. Suomalaiset artistit ovat vuosikymmenten aikana keränneet kuulijoita maan esiintymisareenoilla. Laulujen säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat ovat kirjoittaneet tarinoita ja totuuksia ja nämä laulut ovat antaneet kuulijoilleen lohtua, toivoa ja rohkeutta elämän erilaisiin hetkiin.

Ajankohtaista

20.7.2019 Voittajaksi “Tule ja vie” Säv. san. Minna Miettinen
28.6.2019 Finalistit ja aikataulu (katso tiedote)
5.6.2019 Semifinaalistit julkaistu (katso tiedote)

Laajasalon opiston rehtori Juha Matti Holopainen toimii kuudetta vuotta Kiuruveden Iskelmäviikon IskelmäMestarit-laulukilpailun tuomariston puheenjohtajana. Hän tuntee suomalaisen iskelmän nykyisen tilanteen ja on nähnyt sekä kuullut, kuinka Iskelmäviikkojen laulukilpailujen voittajat, kuten Jarno Kokko, Markku Uhlbäck, Hanna Hirvonen ja sadat artistit rakastavat laulamista ja suunnittelevat uraansa koko kansan suosikkien jalanjäljissä. ”Meillä on erittäin korkeatasoisia ja taitavia laulajia Suomessa ja halusin käynnistää tämän kilpailun, jotta laulajat saavat uusia lauluja esitettäväksi. Kiuruveden Iskelmäviikko keskellä Suomea on sopivin paikka tämän kilpailun lopputulosten eli uusien iskelmien julkaisemiselle”, toteaa Holopainen, joka muistetaan myös YLE:n radion urheilutoimittajana ja -selostajana ennen siirtymistään rehtoriksi.

peri-suomalainen-iskelma-kilpailu

Lisätietoa kilpailusta

Uusi sanoitus- ja sävellyskilpailu

Kiuruveden Iskelmäviikon ohjelmakokonaisuudesta vastaava Juha Vartiainen, itsekin esiintyvä artisti, on jatkuvasti kehittänyt Iskelmäviikolle uutta sisältöä, ja tähän kokonaisuuteen ”Suomalainen Iskelmä” tuo juhlavan lisän 22 vuotta täyttävälle tapahtumalle.

Kilpailun tarkemmat säännöt ja yksityiskohdat löydät tästä.
Toiseksi Iskelmän eminenssiksi on kutsuttu taiteilija Anneli Saaristo, joka muistetaan Suomen Euroviisu-edustajana sekä tunnettujen iskelmä kappaleiden esittäjänä. Iskelmän eminenssi päättää kilpailun voittajan niiden viiden laulun joukosta, jotka tuomaristo on valinnut jatkoon. Voittaja julkistetaan vuoden 2020 Kiuruveden Iskelmäviikolla.

Lisätiedot
Juha Matti
Holopainen
040 7011 532

juhamatti.holopainen(ät)laajasalonopisto.fi
Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin ja lisäyksiin.