fbpx

SÄVELLYS- SANOITUSKILPAILU

Suomalainen Iskelmä

Kilpailu lauluntekijöille

Ajankohtaista

25.11.2023 Kilpailun Säännöt lisätty sivuille.
2024 sävellys- ja sanoituskilpailuun voi nyt osallistua!

15.7. 2023 Vuoden 2023 sävellys- ja sanoituskilpailun voitti kappale: En voi sydäntä siirtää, sävellys: Jussi Rasinkangas, Kempele ja Toni Nygård, Oulu ja sanoitus: Mirjam Paaso, Raisio

Kilpailussa karsittiin kolmiportaisen tuomariston voimin. Lopullisen voittajan valitsi Meiju Suvas, joka myös esitti voittokappaleen.

Vuosi 2024

Sävellys- ja sanoituskilpailuun 2024 voi nyt osallistua!

Laajasalon opisto Helsingissä on käynnistänyt Kiuruveden Iskelmäviikolle kilpailun kesää 2024 koskien. Vuonna 2023 kilpailuun lähetettiin 68 uutta suomalaista iskelmää.

Iskelmäviikon yhtenä tavoitteena on vahvistaa suomalaista iskelmäperinnettä ja sen varmistamiseksi kannustaa lauluntekijöitä löytämään lauluihin sopiva aihe, sävel ja sanat.Kilpailun voittaja ratkaistaan kolmiportaisessa järjestelmässä. Vuosittain vaihtuva ”Iskelmän eminenssi” päättää kilpailun voittajan niiden viiden laulun joukosta, jotka tuomaristo on valinnut jatkoon.

Vuoden 2023 finalistit

En voi sydäntä siirtää
sävellys: Jussi Rasinkangas, Kempele ja Toni Nygård, Oulu
sanoitus: Mirjam Paaso, Raisio

Kaksi miestä
sävellys: Antti Vanninen, Helsinki
sanoitus: Raimo Kananen (edesmennyt) ja Antti Vanninen, Helsinki

Punainen mekko
sävellys: Jouni Karppinen, Hiltulanlahti
sanoitus: Mirjam Paaso, Raisio

Raiteilla
sävellys ja sanoitus: Jussi Rasinkangas, Kempele ja Toni Nygård, Oulu

Sydän
sävellys: Marko Lapiolahti, Laihia ja Ville Korpi, Kurikka
sanoitus: Tero Ylisirkka, Rovaniemi

suomalainen-iskelma-kilpailu

Aiemmat voittajat

2023 En voi sydäntä siirtää, Säv. Jussi Rasinkangas ja Toni Nygård, San. Mirjam Paaso
2022 "Sieluuni jäät" Säv. San Minna Miettinen
2019 “Tule ja vie” Säv. san. Minna Miettinen

Lisätietoa kilpailusta

Sanoitus- ja sävellyskilpailu

Suomalainen Iskelmä
Kilpailu lauluntekijöille

Iskelmän sävellys ja sanoituskilpailu lauluntekijöille on käynnissä vuodelle 2024.

Suomalainen Iskelmämusiikki halutaan pitää elävänä koko kansan perinteenä. Suomalaiset artistit ovat keränneet kuulijoita vuosikymmenten ajan. Laulujen säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat ovat kirjoittaneet tarinoita ja totuuksia ja antaneet lauluillaan kuulijoilleen lohtua, toivoa ja rohkeutta elämän erilaisiin hetkiin.

Iskelmälaulu ansaitsee oman estradinsa ja väylänsä suomalaisten sydämiin. Tämän tilaisuuden tarjoaa sävellys- ja sanoituskilpailu ”Suomalainen Iskelmä”.

Kiuruveden Iskelmäviikkoa on järjestetty keskellä Suomea jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Heinäkuinen viikko tunnetaan artistien ja tapahtumakävijöiden yhteisenä upean tunnelman festivaalina. Suomalaisten tähtien konsertit, laulukilpailut, tanssikurssit ja festivaaliareena yhdistyvät keskikesässä vertaansa vailla olevaksi iloiseksi viikoksi.

Helsingissä meren rannalla sijaitseva Laajasalon opisto on järjestänyt monipuolista koulutusta 116 vuotta. Laajasalon opiston rehtori Juha Matti Holopainen on toiminut Kiuruveden Iskelmäviikon IskelmäMestarit- laulukilpailun tuomariston puheenjohtajana vuodesta 2014. Hän tuntee suomalaisen iskelmän nykyisen tilan ja on nähnyt sekä kuullut, kuinka Iskelmäviikon laulukilpailujen voittajat, kuten Keijo Hietikko, Hanna Hirvonen, Katariina Keinänen, Jarno Kokko, Kyösti Lindeman, Mika Mäkkeli, Jere Toivonen, Markku Uhlbäck ja sadat artistit rakastavat laulamista ja suunnittelevat uraansa koko kansan suosikkina.

”Suomessa on korkeatasoisia ja taitavia laulajia ja halusimme käynnistää tämän kilpailun, jotta artistit saavat uusia lauluja esitettäväksi. Kiuruveden Iskelmäviikko keskellä Suomea on sopivin paikka tämän kilpailun lopputulosten eli uusien iskelmien julkaisemiselle”, toteaa Holopainen, joka muistetaan myös YLE:n radion urheilutoimittajana ja -selostajana ennen siirtymistään kansanopiston rehtoriksi.

Kiuruveden Iskelmäviikon ohjelmakokonaisuudesta vastaava Timo Marjoniemi on kehittänyt Iskelmäviikkoa ja sen sisältöä. Iskelmäviikon yhtenä tavoitteena on vahvistaa suomalaista iskelmäperinnettä ja sen varmistamiseksi kannustaa lauluntekijöitä löytämään lauluihin sopivan aiheen, sävelen ja sanat.

Kilpailun tarkemmat säännöt ja yksityiskohdat ovat nähtävillä Iskelmäviikon sivuilla. Kilpailun voittaja ratkaistaan kolmiportaisessa järjestelmässä. Vuosittain vaihtuva ”Iskelmän eminenssi” päättää kilpailun voittajan niiden viiden laulun joukosta, jotka tuomaristo on valinnut jatkoon. Tänä vuonna ”Iskelmän eminenssi” on Mika Anttonen. Voittaja julkistetaan Kiuruveden Iskelmäviikolla perjantaina 19.7.2024.

Juha Matti
Holopainen
040 7011 532

iskelma(ät)laajasalonopisto.fi
Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin ja lisäyksiin.